ارائه دهندگان محترم مقالات (اساتید، دانش پژوهان و دانشجویان گرامی)

به‌منظور بررسی و تکمیل فرایند مقالۀ ارسالی به دبیرخانه نشریه، می‌بایست 3 فایل ذیل از طریق سامانۀ نشریه با رعایت نکات و ضوابط مندرج در راهنمای نگارش ارسال گردد:

1- فایل مقاله در قالب Word 2007 (با نام و بدون نام) 

2- تکمیل و امضای فرم تعهدنامه 

3- تکمیل و امضای فرم تعارض منافع

* نویسندۀ مسئول محترم می‌بایست تصویر فرم تعهدنامه و فرم تعارض منافع را پس از تکمیل و امضاء، به همراه فایل مقاله هنگام ارسال مقالۀ جدید بارگذاری نماید.

 

راهنمای نگارش مقاله برای نشریۀ علمی "پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی"

 

شرایط دریافت و پذیرش مقاله

1- مقاله‌ای برای چاپ پذیرفته خواهد شد که متن کامل آن قبلاً در هیچ مجله یا نشریه‌ای منتشر و یا برای چاپ به سایر مجلات ارائه نگردیده باشد.

2- در مقالاتی که دارای چند مؤلف هستند ترتیب اسامی و حقوق مؤلفین برعهدۀ ارسال‌کنندۀ مقاله (نویسندۀ مسئول) خواهد بود.

3- مسئولیت هر مقاله ازنظر علمی برعهدۀ نویسنده(گان) خواهد بود.

4- درصورتی‌که مقاله برای چاپ پذیرفته نشود، عیناً به نویسندۀ مسئول مسترد خواهد شد.

5- مقالات توسط هیأت تحریریه و با همکاری هیأت داوران ارزیابی‌شده و درصورت تصویب طبق ضوابط خاص مجله به نوبت چاپ خواهد رسید.

6- هیأت تحریریه مجله در رد یا قبول مقالات آزاد است.

 

فایل های راهنمای نگارش مقالات:

* برای دریافت فایل word راهنمای نگارش مقاله فارسی اینجا کلیک کنید.

* برای دریافت فایل word راهنمای نگارش مقاله انگلیسی اینجا کلیک کنید.

*برای دریافت فایل راهنمای نگارش چکیدۀ مبسوط اینجا کلیک کنید (چکیدۀ مبسوط انگلیسی مقالات با فرمت آیین نگارش مجله پس از پذیرش نهایی مقاله ارسال گردد).

 

نحوۀ نگارش و تدوین مقاله

1- مقاله باید با حروف خوانا و براساس آیین نگارش مقاله ارائه شود.

2- مقاله باید در کاغذ A4 و حداکثر در 20 صفحه به‌صورت دوستونی و حاشیه‌های آن از هر طرف 2.5 سانتی‌متر تهیه و ازطریق سامانۀ نشریه ارسال گردد.

3- نویسندگان محترم می‌توانند با دانلود فایل راهنمای نگارش مقاله که قالب آن جهت آماده‌سازی مقاله آماده شده است، استفاده نمایند. کلیۀ تنظیمات مربوط به صفحه و فواصل از اطراف، در این قالب اعمال شده است. لطفا یک کپی از این فایل را در قسمتی از رایانه ذخیره نموده و پس از آن با کپی و سپس چسباندن (paste) متن خود در این فایل، سبک (style) مربوطه را انتخاب نمایید. همچنین در هر قسمت از مقاله پس از چسباندن متن می‏توانید از مسیر زیر، به‌طور مستقیم سبک مربوطه را اعمال فرمایید:

Paste option > match with Destination format

 

4- قلم‌های مورداستفاده در مقاله باید به‌صورت زیر باشد:

4-1 متن مقاله با قلم B Nazanin 12 و عناوین اول و دوم به ترتیب با قلم B Nazanin 12 و B Nazanin 11 به‌صورت برجسته تایپ شود.

4-2 حروف و کلمات انگلیسی در متن مقاله Times New Roman 10 باشد.

 

ساختار کلی مقاله

عنوان

عنوان مقاله باید تا حد امکان کوتاه و گویای موضوع مقاله باشد. عنوان وسط‌چین و با قلم B Nazanin 16 به‌صورت برجسته و فاصلۀ آن با سطر بعدی 10 pt می‌باشد.

 

مشخصات نویسنده(گان)

1- اسامی نویسندگان در چکیدۀ فارسی به‌صورت وسط‌چین و با قلم B Nazanin 12 به‌صورت برجسته و فاصلۀ آن با سطر بعدی 10 pt می‌باشد.

2- آدرس وابستگی سازمانی نویسنده(گان) به‌صورت کامل ذکر شود (مرتبۀ علمی نگارنده، رشته تخصصی، نام سازمان/دانشگاه، نام شهر، نام کشور).

3- آدرس وابستگی سازمانی به‌صورت راست‌چین و با قلم B Nazanin 11 به‌صورت معمولی ذکر شود.

4- آدرس پست الکترونیکی نویسندۀ مسئول (email@address.ac.ir) بلافاصله بعد از آدرس وابستگی سازمانی آن ذکر شود.

 

چکیدۀ فارسی

1- چکیدۀ فارسی با قلم B Nazanin11 در قالب یک پاراگراف، پس از اسامی نویسنده(گان) قرار گیرد. چکیده باید در عین مختصربودن، به روشنی گویای محتوای مقاله بوده و دارای هدف، یافته‌ها، نتایج و همچنین به جنبۀ نوآوری و کاربردی ‌بودن طرح اشاره شود و با تأکید بر روش‌ها، بیانگر نتایج و اهمیت کاربرد آنها باشد و در آن از کلمات اختصاری مبهم استفاده نشود.

2- از ذکر منابع خودداری گردد.

3- تعداد کلمات چکیده بین 150 تا 250 کلمه است.

4- واژه‌های کلیدی با قلمB Nazanin11  و به‌ترتیب حروف الفبا نگارش شوند (مثال: اختصاری، الفبا، پاراگراف، کلمات).

5- تعداد واژه‌های کلیدی از 5 مورد بیشتر نباشد.

6- از آوردن پاورقی در عنوان، چکیده فارسی و انگلیسی اجتناب گردد.

نکته: در بخش واژه‌های کلیدینباید از واژه‌های عنوان مقاله استفاده شود.

 

چکیدۀ انگلیسی

1- چکیدۀ انگلیسی در انتهای مقاله (بعد از فهرست منابع) قرار گیرد.

2- عنوان انگلیسی با قلم Times New Roman 14 و به‌صورت برجسته در وسط سطر و فاصلۀ آن با سطر بعدی 10 pt می‌باشد.

3- ابتدای واژه‌های اصلی عنوان انگلیسی مقاله با حروف بزرگ نوشته شود.

4- اسامی نویسنده(گان) با قلمTimes New Roman 12  و به‌صورت برجسته در وسط سطر و فاصلۀ آن با سطر بعدی 10 pt می‌باشد.

5- آدرس وابستگی سازمانی نویسنده(گان) به صورت کامل و مطابق آدرس وابستگی سازمانی فارسی برگردان شود. 

6- آدرس وابستگی سازمانی به صورت چپ‌چین و با قلم Times New Roman 11 و به‌صورت معمولی تایپ شود.

7- آدرس پست الکترونیکی نویسندۀ مسئول (Corresponding author) بلافاصله بعد از آدرس وابستگی سازمانی آن ذکر شود.

8- چکیدۀ انگلیسی باید ترجمۀ کامل چکیدۀ فارسی باشد و تعداد کلمات چکیده بین 150 تا 250 کلمه است.

9- چکیدۀ انگلیسی با قلم Times New Roman 11 معمولی پس از اسامی نویسنده(گان) قرار گیرد.

10- واژه‌های کلیدی انگلیسی (keywords) با قلم Times New Roman 11 به‌صورت معمولی پس از چکیدۀ انگلیسی آورده شوند.

11- واژه های کلیدی انگلیسی مطابق واژه‌های کلیدی فارسی برگردان شود.

 

مقدمه: حاوی مروری بر پژوهش‌های گذشته مرتبط با موضوع پژوهش و با استناد به مدارک منتشرشدۀ قبلی و شامل معرفی و توجیه اهمیت موضوع موردبررسی باشد و اهداف مطالعه و بررسی را به‌روشنی بیان نماید.

مواد و روش‌ها: شامل شرح کامل مواد یا وسایل به‌کارگرفته‌شده و روش آزمایش در بررسی باشد.

نتایج و بحث: باید شامل تجزیه‌وتحلیل نتایج به‌دست‌آمده دربارۀ تحقیق موردنظر باشد.

نتیجه‌گری کلی: باید دربرگیرندۀ اهداف کلی پژوهش و با درنظرگرفتن نتایج کاربردی پژوهش باشد.

 

بدنۀ مقاله

1- از سیستم شماره‌گذاری برای عناوین استفاده نشود.

2- شمارۀ زیرنویس‌ها در هر صفحه از شمارۀ (1) شروع شده و توسط خود نرم‌افزار word شماره‌گذاری شود و از تایپ‌کردن شماره خودداری شود.

3- فاصلۀ بین خطوط در متن مقاله Single بدون فاصلۀ قبل و بعد انتخاب گردد.

4- کلیۀ معادلات و روابط موجود در متن مقاله در سطر جداگانه و به‌ترتیب شماره‌گذاری گردند.

5- واحدها باید در مقیاس متریک (SI) ارائه گردند و تمامی آنها به‌صورت کلمات فارسی و بعد از اعداد آورده شوند (مثال: 25 درجۀ سانتی‌گراد، 100 میلی‌گرم در لیتر).

6- از به‌کاربردن کلمات خارجی- غیر از اسامی علمی- در متن خودداری و درصورت نبودن معادل فارسی فراگیر، آنها را به فارسی نوشته و اصل کلمه به‌صورت زیرنویس در همان صفحه ارجاع داده شود. اسامی علمی (جنس و گونۀ گیاهان، جانوران و میکروارگانیسم‌ها) در تمام مقاله به‌صورت مایل تایپ شود.

7- پاراگراف‌های دوم به بعد در هر عنوان با فرورفتگی به اندازة 5 میلی‏متر از شروع سطر و بدون فاصلۀ پس یا پیش از پاراگراف است.

8- هنگام استفاده از علایمی نظیر ، : . ؛ و غیره، به‌خاطر داشته باشید که کلیة این علایم بدون فاصله از حرف قبلی و با یک فاصله از حرف بعدی نوشته می‌شوند.

9- جهت مشخص‌نمودن احتمال، حرف P به‌صورت حرف بزرگ انگلیسی و مایل با قلم Times New Roman 10 درج گردد (05/0P<). پرانتزها با قلم فارسی تایپ شوند.

نکته: در‌صورتی‌که اصول بدیهی نگارش در مقاله رعایت نگردیده باشد، پیش از ارائه در جلسه هیات تحریریه به نویسنده مسترد خواهد شد.

 

جدول، شکل و عکس

1- عنوان جدول و شکل با قلم B Nazanin 10 و به‌صورت برجسته و متن مربوط به توضیح جدول‌ها و شکل‌ها با قلم B Nazanin 10 و به‌صورت معمولی تایپ شود.

2- عنوان شکل در پایین و با فرمت وسط‌چین (درصورتی‌که عنوان شکل بیش از یک خط باشد از فرمت راست‌چین استفاده شود) و عنوان جدول در بالا و با فرمت راست‌چین نوشته شده و گویای نتایج مندرج در آن باشد.

3- رفرنس‌دهی به جدول‌ها و شکل‌ها در متن، باید قبل از شروع جدول و شکل صورت گیرد و شمارۀ جدول و شکل درون پرانتز قرار گیرد.

4- مجموع جدول‌ها و شکل‌ها از 8 مورد تجاوز ننماید.

5- توضیحات اضافی عنوان و متن جدول به‌صورت زیرنویس ارائه گردد.

6- جدول‌ها و شکل‌ها در محل مناسب و به‌ترتیب در داخل متن مقاله گنجانده شود.

7- جدول‌ها بدون خطوط عمودی و با حداقل خطوط افقی باشند.

8- عنوان جدول باید مختصر و گویای ارتباط عوامل موردبحث جدول باشد.

9- اعداد در جدول‌ها، شکل‌ها و سایر قسمت‌های مقاله باید به فارسی باشند.

10- عکس‌ها باید دارای مقیاس باشند و درصورت اقتباس از منابع دیگر باید منبع مورداستفاده ذکر گردد.

توجه: شکل‌ها باید از کیفیت مناسب برای چاپ برخوردار باشند (حتی‌الامکان در قالب TIFF). ممکن است برای چاپ، شکل‌ها کوچک‌تر شوند؛ بنابراین نوشته‌ها و اعداد روی شکل‌ها باید متناسب و کاملاً خوانا باشند.

نکتۀ مهم: جهت درج اعداد اعشاری روی محور نمودارها می‌بایست از اعداد فارسی با ممیز (/) استفاده گردد و استفاده از نقطه به‌عنوان ممیز قابل‌قبول نخواهد بود. برای این منظور می‌توانید قلم‌های واجد این قابلیت (مجموعۀ قلم پروین) را دانلود نمایید.

 

روابط و فرمول‌های ریاضی

1- جهت تایپ روابط و فرمول‌های ریاضی از ابزار معادله (Insert -> Symbols -> Equation) موجود در نرم‌افزار آفیس با قلم کامبریا مث 9 (Cambria Math) استفاده شود. نحوۀ تایپ از سمت چپ انجام شود و جهت شماره‏گذاری از شمارۀ فرمول در داخل پرانتز استفاده ‌شود. دقت شود فرمول‌ها به‌صورت عکس در متن قرار داده نشود.

2- در نوشتن فرمول‌ها رعایت نکات زیر الزامی است:

- در فرمول‌نویسی پارامترها و متغیرها به‌صورت ایتالیک می‏آیند، ولی اعداد، کلمات، توابع مشخص و واحدها به‌صورت غیرایتالیک می‌آیند.

- در‌صورتی‌که فرمول طولانی باشد و طول آن از یک سطر تجاوز کند، باید در جای مناسب شکسته‌شده و ادامۀ فرمول در سطر بعدی آورده شود و از فشرده کردن آن پرهیز شود.

- وقتی ادامۀ فرمول در سطرهای بعدی آورده می‌شود، باید از سطر دوم به بعد از سمت چپ فرورفتگی داشته باشد.

- شمارۀ هر فرمول در گوشه سمت راست فرمول داخل پرانتز درج می‌شود.

- قبل از هر فرمول، در متن به آن اشاره شود.

- دقت شود از نقطه‌ممیز یا همان نقطۀ پایان جمله (a.b) به‌جای نقطه‌ضرب (a.b) استفاده نشود.

رابطۀ (1)

DE= (Li-L0)2+(si-a0)2+(bi+b0)2

تقدیر و تشکر

چنانچه مقاله توسط اشخاص/دانشگاه/مؤسسه/شرکت‌های صنعتی و دانش‌بنیان دارای حمایت مالی می‌باشد، نویسندۀ مسئول محترم می‌باید در متن مقاله به پاس این حمایت، از آنها تشکر و قدردانی نماید.

 

منابع

1- منابع مورد‌استفاده باید شامل جدیدترین اطلاعات درزمینۀ کار موردنظر باشند.

2- استناد به منابع در متن مقاله به سبک APA 6th (APA System: Author – Date Scheme) با استفاده از نرم‌افزار EndNote انجام گیرد.

3- کلیه منابع در مقالات فارسی می‌بایست به زبان اصلی و در متن عیناً به آن اشاره شود و چنانچه منبعی به صورت فارسی می‌باشد در قسمت فهرست منابع به دو صورت فارسی و برگردان انگلیسی آن (مانند مثال‌ها) نیز ذکر گردد.

4- در انتهای منبع برگردان‌شدۀ انگلیسی، حتماً واژۀ (in Persian) قید شود.

5- منابع فارسی با قلم B nazanin 11 و منابع انگلیسی با قلم Time new Roman 10 و فاصلۀ بعد از هر منبع pt 8 انتخاب شود. تورفتگی منابع به‌صورت Hanging و 5/0 لحاظ گردد.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از راهنمای رفرنس‌دهی نسخۀ APA 6th استفاده نمایید.

 

تمام منابع در متن باید به‌صورت زیر درج شود:

1- یک نویسنده: نام نویسنده و سال انتشار (Smith, 2003) – (کرمی، 1374)

2- دو نویسنده: نام هر دو نویسنده و سال انتشار (Smith & Jones, 2004) – (مهدویان و زنجیریان، 1383)

3- بیش از دو نویسنده:

برای اولین بار: (Hoges, Jensen, Olsen, & Forgan, 2013) - (قربانی حسن‌سرایی، شهیدی، بهادر قدوسی و معتمدزادگان، 1391)

در ارجاعات بعدی: (Hoges et al., 2013) – (قربانی حسن‌سرایی و همکاران، 1391)

 

منابع ممکن است به‌صورت مستقیم و یا اینکه داخل پرانتز قرار گیرند. منابع باید به‌ترتیب حروف‌الفبا و سال انتشار درج گردند.

مثال:

برای اولین‌بار: (Allan, 1996a,b, 1999; Allan & Jones, 1995; Hoges, Jensen, Olsen, & Forgan, 2013)- (سازمان ملی استاندارد ایران، 1389 و 1382؛ کوروشیان، شریفی، مهدویان و بلوریان، 1394)

در ارجاعات بعدی:

(Allan, 1996a,b, 1999; Allan & Jones, 1995; Hoges et al., 2013)

Kramer (2000): Kramer و Smith (2000)؛ Hoges و همکاران (2013)؛ سازمان ملی استاندارد ایران (1389 و 1382)

 

نحوه رفرنس نویسی منابع

استانداردها

Takemori, T., Tsurumi, T., Takagi, M., & Ito, M. (1993). U.S. Patent No. 5,232,734. Washington, DC: U.S. Patent and Trademark Office.

سازمان ملی استاندارد ایران. (1387). میکروبیولوژی مواد غذایی و خوراک دام-روش جامع برای شمارش کپک‌ها و مخمرها-قسمت اول: روش شمارش کلنی در فرآورده‌های با فعالیت آبی (aw) بیشتر از 95/0. (شماره استاندارد ملی ایران 1-10899). http://standard.isiri.gov.ir/StandardView.aspx?Id=12277

 Institute of Standards and Industrial Research of Iran. (2008). Microbiology of food and animal feeding stuffs - Horizontal method for the enumeration of yeasts and moulds -Part 1: Colony count technique in products with water activity greater than 0.95. (ISIRI Standard No. 10899-1). Retrieved from http://standard.isiri.gov.ir/StandardView.aspx?Id=12277 (in Persian)

پایان‌نامه‌ها

پورعاشوری، پ. (1387). خصوصیات فیزیکوشیمیایی و پایداری اکسایشی میکروکپسول‌های حاوی روغن ماهی و اسیدهای چرب امگا-3 (پایان‌نامه دکتری منتشرنشده). دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

Pourashouri, p. (2012). Evaluation of the physicochemical and oxidative stability of microcapsules containing oil fish and omega-3. (Unpublished doctoral dissertation), Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources (in Persian)

Alinasabhematabadi, L. (2015). Protein oxidation in Atlantic mackerel (Scomber scombrus) during chilled and frozen storage. (mastre's thesis), NTNU, Retrieved from https://ntnuopen.ntnu.no/ntnu-xmlui/bitstream/handle/11250/2351628/8731_FULLTEXT.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Holopainen-Mantila, U. (2015). Composition and structure of barley (Hordeum vulgare L.) grain in relation to end uses. (Doctoral dissertation), Department of Biosciences, Faculty of Biological and Environmental Sciences, Plant Biology, VTT Technical Research Centre of Finland, University of Helsinki, Retrieved from https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/153489/S78.pdf?sequence=1&isAllowed=y

مجلۀ علمی

عیسی‌زاده، ح. و خادمیان، م. (1385). تهیۀ پلی‌پیرول و کامپوزیت‌های آن در محلول‌های گوناگون با استفاده از مواد افزودنی مختلف و مطالعۀ شکل‌شناسی و رسانندگی فیلم تهیه‌شده. مجله علوم و تکنولوژی پلیمر، 19(2):136-131. doi:https://doi.org/10.22063/JIPST.2006.837

Eisa zadeh, H., & Khademian, M. (2006). Preparation of polypyrrole and its composites in various solutions using different additives and studying the orphology and conductivity of the prepared film. Iranian Journal of Polymer Science and Technology, 19(2), 131-136. (in Persian) doi:https://doi.org/10.22063/JIPST.2006.837

Osman, M. (2010). Controlling uncertainty: A review of human behavior in complex dynamic environments. Psychological Bulletin136(1), 65-86. doi: http://dx.doi.org/10.1037/a0017815

Wolchik, S. A., West, S. G., Sandler, I. N., Tein, J., Coatsworth, D., Lengua, L., . . . Griffin, W. A. (2000). An experimental evaluation of theory-based mother and mother-child programs for children of divorce. Journal of Consulting and Clinical Psychology, 68, 843-856. doi: http://dx.doi.org/10.1037/0022-006X.68.5.843

کتاب

Glaszious, P., Irwig, L., Bain, C., & Colditz, G. (2001). Systematic reviews in health care: A practical guide. Cambridge, UK: Cambridge University Press.

فاطمی، ح. (1395). شیمی مواد غذایی. شرکت سهامی انتشار. تعداد صفحات:4870 یا صفحات 368-333

Fatemi, H. (2016). Food Chemistry (pp. 4870 or pp. 368-338): Enteshar Publication Company. (in Persian)

Doust, J. (2010). Evidence about diagnosis. In T. Hoffman, S. Bennett, & C. Del Mar (Eds.), Evidence-based practice: Across the health professions (pp. 128-144). Chatswoord, NSW: Elsevier Australia

همایش‌ها و کنفرانس‌ها

Sanaeifar, A., Mohtasebi, S. S., Ghasemi-Varnamkhasti, M., & Siadat, M. (2014, Nov). Application of an electronic nose system coupled with artificial neural network for classification of banana samples during shelf-life process. Paper presented at the 2014 International Conference on Control, Decision and Information Technologies (CoDIT).

قربانی حسن‌سرایی، آ.، شهیدی، ف.، بهادر قدوسی، ح. و معتمدزادگان، ع. (1391، مهر). قابلیت‌های منابع مختلف اسیدهای چرب امگا-3 در غنی‌ساری مواد غذایی. دومین سمینار ملی امنیت غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی-واحد سوادکوه. https://www.civilica.com/Paper-FSS02-FSS02_320.html

Ghorbani Hassan Sariei, A., Shahidi, F., Bahadorghousi, H., & Motamedzadegan, A. (2012, October). Potentials of different omega-3 fatty acids in food enrichments. Paper presented at the 2nd Food Security Conference, Islamic Azad University, Savadkuh Branch. (in Persian) https://www.civilica.com/Paper-FSS02-FSS02_320.html