ایمنی و کنترل کیفی مواد غذایی
1. بررسی اثر مخمر ساکارومایسس سرویزیه زنده و تیمارشده با حرارت و اسید بر میزان سیترینین و رنگدانه‌های موناسکوس پورپورئوس

فخری شهیدی؛ هدیه داودی مقدم؛ فریده طباطبائی یزدی؛ محبوبه سرابی جماب؛ زرین اسحاقی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 04 تیر 1399

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2020.194483.1103

چکیده
  کپک موناسکوس پورپورئوس به دلیل تولید دامنه گسترده‌ای از رنگدانه‌های طبیعی، توجه بسیاری از تولیدکنندگان مواد غذایی را به عنوان جایگزینی برای رنگ‌های سنتزی جلب‌کرده‌است. رنگدانه‌های موناسکوس معمولاً آلوده به سیترینین هستند که همین امر کاربرد گسترده آن‌ها در مواد غذایی را محدود می‌کند. استفاده از مخمر ساکارومایسس سرویزیه یک ...  بیشتر

2. بهینه‌سازی استخراج عصارۀ حاوی ترکیبات ضدمیکروبی برگ گیاه نوروزک (Salvia leriifolia) با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)

محبوبه سرابی جماب؛ منا کاوه؛ معصومه مدرس

دوره 9، شماره 2 ، تابستان 1399، ، صفحه 113-126

http://dx.doi.org/10.22101/JRIFST.2019.11.10.e1085

چکیده
  در این پژوهش به‌منظور تعیین شرایط بهینۀ استخراج عصاره از برگ گیاه نوروزک (دمای استخراج 70، 80 و 90 درجۀ سانتی‌گراد، زمان استخراج 30، 75 و 120 دقیقه و نسبت حلال آب به اتانول (50:50، 40:60 و 30:70) جهت بررسی قدرت ضدمیکروبی عصاره (تعیین قطر هالۀ عدم رشد در روش انتشار چاهک) بر چند میکروارگانیسم شاخص مواد غذایی شامل استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز، ...  بیشتر

3. تثبیت مخمر ساکارومایسس سرویزیه بر سرامیک آلومین جهت کاهش آفلاتوکسین M1 در شرایط In Vitro

مرجان فروغی؛ محبوبه سرابی جماب؛ جواد کرامت؛ مسعود نجف نجفی

دوره 5، شماره 3 ، پاییز 1395، ، صفحه 315-324

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2016.12.19.538

چکیده
  در این پژوهش، توانایی مخمر ساکارومایسس سرویزیه PTCC5052 در جذب آفلاتوکسین M1 مورد بررسی قرار گرفت. به‌منظور افزایش عملکرد مخمر در محیط واکنش، مخمر تحت فرایند تثبیت سلولی برحامل سرامیکی از جنس آلومین قرار گرفت و فرایند تثبیت مخمر روی آلومین بررسی شد. نتایج نشان داد، تثبیت مخمر زنده روی سرامیک آلومین بهتر صورت پذیرفت (0/05>P). سپس محلول آفلاتوکسین ...  بیشتر