1. مدل‌سازی روند تغییرات شاخص‌های فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی ماست غنی‎شده با آهن و روی توسط شبکه‌های عصبی مصنوعی

محمود حسین‎نژاد؛ سیدمهدی جعفری؛ محمد گنجه

دوره 5، شماره 4 ، زمستان 1395، صفحه 325-336

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2017.02.26.001

چکیده
  در این ‌پژوهش جهت تعیین مدلی برای پیش‌بینی روند تغییرات خصوصیات مختلف ماست غنی‎شده با آهن و روی، محصول مایه‌خورده با غلظت‌های برابر 20، 40 و 60 میلی‌گرم این املاح به ازای یک کیلوگرم شیر غنی‌سازی شدند و نمونه‌ها در دوره‌های زمانی 1، 7 و 14 روز مورد آزمون قرار گرفتند. ویژگی‎های فیزیکوشیمیایی (اسیدیته، pH، آب‎دهی، ظرفیت نگهداری آب ...  بیشتر

2. بررسی بهترین حلال و دما در استخراج عصارۀ کاروتنوئیدی پوست کدوحلوایی بر پایۀ لوتئین

نگار خوشنویس؛ وحید حکیم زاده؛ محمدرضا عابدی

دوره 5، شماره 4 ، زمستان 1395، صفحه 337-346

http://dx.doi.org/10.22101/JRIFST.2017.02.26.002

چکیده
  کاروتنوئیدها دستۀ بزرگی از رنگدانه‌های طبیعی هستند که دارای ویژگی‌هایی نظیر فعالیت پیش‌ویتامینی، آنتی‌اکسیدانی و بهبود سلامتی انسان می‌باشند. در بیشتر ضایعات حاصل از فراوری مواد خوراکی ترکیبات سودمندی که دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی، ضدمیکروبی و تغذیه‌ای هستند، وجود دارد. پوست کدوحلوایی به‌عنوان یکی از ضایعات مواد خوراکی دارای ...  بیشتر

3. سنتز و همسانه‌سازی ژن کدکنندۀ پروتئین شیرین‌ برازئین

شیما کرمی؛ خدیجه باقری؛ وهب جعفریان

دوره 5، شماره 4 ، زمستان 1395، صفحه 347-358

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2017.02.26.003

چکیده
  امروزه مشکلاتی که جذب ساکارز برای سلامتی افراد به‌وجودآورده، تقاضا برای شیرین‌کننده‌های طبیعی دارای مزۀ مطلوب‌تر و جذب کمتر ازجمله پروتئین‌های شیرین را افزایش داده است. در میان آنها برازئین به واسطۀ شیرینی قوی، منشاء طبیعی و پایداری مطلوب جایگزینی مناسب برای ساکارز محسوب می‌شود. برازئین از میوة گیاه آفریقایی Pentadiplandra brazzeana Baillon ...  بیشتر

4. بررسی اثر آنزیم ترانس‌گلوتامیناز میکروبی بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی استیک گوشت مرغ

سیده عسل فرخ؛ هما بقائی

دوره 5، شماره 4 ، زمستان 1395، صفحه 359-368

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2017.02.26.004

چکیده
  ترانس‌گلوتامیناز میکروبی (MTGase) جزء آنزیم‌های ترانسفراز می‌باشد که می‌تواند بین اسیدآمینۀ گلوتامین از یک پروتئین و لایزین از پروتئین دیگر اتصالات عرضی ایجاد کند. در صنعت فراورده‎‌های گوشتی این آنزیم می‎‌تواند با اتصال تکه‌های گوشت به‌هم، گوشت بازفراوری‌شده تولید نماید. در این ‌پژوهش از MTGase در سطوح 0/5، 1 و 1/5 درصد برای تولید ...  بیشتر

5. بهینه‌سازی فرمولاسیون پنیر پروسس پخش‌پذیر با استفاده از هیدروکلوئیدهای کنجاک و زانتان

مصطفی محروقی؛ محسن قدس روحانی؛ حسن رشیدی

دوره 5، شماره 4 ، زمستان 1395، صفحه 369-382

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2017.02.26.005

چکیده
  در این تحقیق اثر مقادیر مختلف کرۀ پاستوریزه (3 تا 9 درصد) و هیدروکلوئیدهای کنجاک (0 تا 0/4 درصد) و زانتان (0 تا 0/4 درصد) بر ویژگی‌های سفتی، طعم، پخش‌پذیری، رنگ، پذیرش کلی وpH  پنیر پروسس پخش‌پذیر بررسی شد. نتایج در قالب طرح مرکب مرکزی (CCD) بررسی و به روش سطح پاسخ (RSM) مدل‌سازی و تجزیه‌وتحلیل شد. ضریب تبیین برای مدل‌های رگرسیون برازش‌شده ...  بیشتر

6. بررسی خواص کیفی، عملکردی و زیست‌فعالی در گندم سن‌زده

مریم کیومرثی؛ مهدی کدیور؛ سیدرضا زارعی؛ مجید طالبی

دوره 5، شماره 4 ، زمستان 1395، صفحه 383-394

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2017.02.26.006

چکیده
  باوجود تمام پیشرفت‌های حاصله در زمینۀ کنترل آفت‌ها، سن همچنان در اکثر مناطق کشت گندم ایران یک آفت خطرناک محسوب می‌شود. این حشره با هیدرولیز پروتئین‌ها توسط پروتئیناز بزاق خود باعث ایجاد خصوصیات ضعیف رئولوژیکی و تولید نان با حجم کم و بافت نامناسب می‌گردد. ازطرفی هیدرولیز پروتئین‌ها می‌تواند در بهبود خواص عملکردی، تولید پپتیدهای ...  بیشتر

7. تأثیر صمغ بالنگو و کتیرا بر ویژگی کیفی و حسی نان بربری نیمه‌پز منجمد

زهرا شیخ الاسلامی؛ تکتم هجرانی؛ مهدی کریمی؛ مهدی قیافه داودی؛ حامد فاطمیان

دوره 5، شماره 4 ، زمستان 1395، صفحه 395-404

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2017.02.26.007

چکیده
  به بلوری‌شدن نشاسته در محصولات پخت در دوران نگهداری رتروگرداسیون گفته می‌شود که سبب کاهش زمان ماندگاری و سفت‌شدن بافت محصول می‌شود. استفاده از هیدروکلوئیدها در محصولات پخت به‌دلیل بهبود زمان ماندگاری ازطریق حفظ رطوبت در مغز نان، جلوگیری از دوباره کریستاله‌شدن زنجیرۀ نشاسته و تأخیر در بیاتی است. ازطرف‌دیگر تمایل به استفاده از ...  بیشتر

8. اثر هیدروکسی‌پروپیل‌سلولز بر خواص مختلف لایه‌های نازک گلوتن

وجیهه حشمتی؛ محمدرضا کسائی

دوره 5، شماره 4 ، زمستان 1395، صفحه 405-416

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2017.02.26.008

چکیده
  اثرات افزودن هیدروکسی‌پروپیل‌سلولز (HPC) روی نفوذپذیری به بخار آب، اکسیژن و خواص مکانیکی گلوتن حاوی گلیسرول (10 و 20 درصد وزنی گلوتن) در سه رطوبت نسبی (75 درصد و 52 ,32=RH) بررسی شدند. میزان نفوذپذیری فیلم‌ها نسبت به بخار آب (WVP) با استفاده از روش مهاجرت رطوبت از فنجانک‌ها و میزان نفوذپذیری به اکسیژن ((OTR ازطریق اندازه‌گیری عدد پراکسید روغن ...  بیشتر