نوع مقاله : مقاله کامل پژوهشی
نویسندگان
1 دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2 دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
3 استاد تمام گروه میکروبیولوژی-اداره کل آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران،
چکیده
در مطالعه حاضر، کاربرد دو روش استخراج ماسیراسیون و فراصوت برای تهیه عصاره از دو جلبک قهوهای پادینا و سارگاسوم انجام شد. به منظور بررسی کارایی دو روش استخراج، ترکیبات فیتوشیمیایی، آنتیاکسیدانی، ضد آلزایمر، ضد التهابی و فعالیت ضد میکروبی عصارهها مطالعه شد. در این مطالعه ترکیبات فیتوشیمیایی عصارههای جلبک با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی-طیفسنجی جرمی تعیین گردید. بر این مبنا، متابولیتهای ثانویه فعال متعددی در عصارههای جلبک پادینا و سارگاسوم شناسایی شد. در مقایسه میان عصارههای استخراج شده، عصاره جبک سارگاسوم حاصل از روش فراصوت، حداکثر محتوای فنلها و فلاونوئیدها را نشان داد. از سوی دیگر، حداکثر فعالیت آنتیاکسیدانی در عصاره حاصل از روش ماسیراسیون مشاهده شد. در خصوص عصاره جلبک پادینا، عصاره تهیه شده با استفاده از روش فراصت بالاترین فعالیت بازدارنده استیل کولین استراز و قوی ترین بازدارنده تولید اکسید نیتریک (3/0±2درصد) را در مقایسه با سایر عصاره ها نشان داد. فعالیت ضد میکروبی در برابر استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا اینوکوا، اشریشیا کلی و سالمونلا تیفی از طریق روشهای انتشار چاهک، حداقل غلظت بازدارنده (MIC) و حداقل غلظت باکتریکشی (MBC) ارزیابی شد. حداکثر قطر ناحیه بازدارنده (30/18 میلیمتر در 200 میلیگرم بر میلیلیتر)، حداقل MIC و MBC در عصارههای حاصل از روش فراصوت در برابر همه باکتریهای منتخب بهویژه استافیلوکوکوس اورئوس حاصل شد. نتایج بهدستآمده شواهد ارزشمندی برای فعالیت آنتیاکسیدانی، ضد آلزایمر و ضد میکروبی عصاره های جلبک-های سارگاسوم و پادینا ارائه میکنند که میتواند رویکردهای احتمالی آنها را در استفاده درمانی برجسته کند.
کلیدواژهها
موضوعات
ارسال نظر در مورد این مقاله