احسان محمودی؛ سید مهدی جعفری؛ ندا رحمانیان جهرمی؛ محمد جواد اکبریان میمند؛ مهدی وطن خواه
چکیده
در این پژوهش، امکان استفاده از پردازش صدای برخورد در حوزه موجک گسسته و شبکه عصبی مصنوعی جهت جداسازی فندقهای درشت، متوسط و ریز و نیز جداسازی انواع مغزدار و پوک، بررسی شدهاست. ابتدا فندقها بر اساس اندازه به سه گروه درشت، متوسط و ریز تقسیم شدند. فندقهای هر گروه وزن شدند تا انواع مغزدار و پوک از یکدیگر تفکیک ...
بیشتر
در این پژوهش، امکان استفاده از پردازش صدای برخورد در حوزه موجک گسسته و شبکه عصبی مصنوعی جهت جداسازی فندقهای درشت، متوسط و ریز و نیز جداسازی انواع مغزدار و پوک، بررسی شدهاست. ابتدا فندقها بر اساس اندازه به سه گروه درشت، متوسط و ریز تقسیم شدند. فندقهای هر گروه وزن شدند تا انواع مغزدار و پوک از یکدیگر تفکیک شوند. سپس به منظور نمونهبرداری، تمامی دانهها از ارتفاع 40 و 50 سانتیمتری رها شدند و با صفحه فلزی برخورد کردند. صدای برخورد، توسط میکروفن ضبط گردید. سیگنالها پس از پیشپردازش، در حوزه موجک گسسته پردازش شده و مشخصات بدست آمده، به عنوان ورودی شبکه عصبی مصنوعیبکارگرفته شدند. شبکههای عصبی با 3 و 9 نورون در لایه پنهان، به ترتیب توانستند فندقهایی که از ارتفاع 40 و 50 سانتیمتری رها شده بودند را با دقت 100درصد، از یکدیگر تفکیک کنند. همچنین فندقهای مغزدار و پوک گروه درشت، متوسط و ریز به طور جداگانه به ترتیب با دقتهای 100، 99/16 و 98 درصد برای ارتفاع 40 سانتیمتری و 100، 99/66 و 97/5 درصد برای ارتفاع 50 سانتیمتری جدا گردیدند. نتایج حاصل از این تحقیق در ترکیب با روشهای متداول جداسازی فندق، میتواند علاوه بر افزایش دقت و سرعت جداسازی، باعث کاهش آسیبدیدگی آنها گردد.