میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی موادغذایی
1. اثر تنش حرارتی بر مقاومت دو سویه از باسیل‌های اسپورزا در مدل شبیه‌سازی دستگاه گوارش و بررسی خواص پروبیوتیکی آنها

مرضیه حسینی نژاد؛ نسیم ادیب پور؛ ابوالفضل پهلوانلو

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 26 اردیبهشت 1400

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2021.266560.1216

چکیده
  در سال‌های اخیر استفاده از باکتری‌های اسپورزا در محصولات غذایی و دارویی پروبیوتیک به دلیل پایداری در شرایط تنش زای تولید و محیط بدن میزبان، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. در تحقیق حاضر مقاومت دو سویه باسیلوس کواگولانس و باسیلوس سابتیلیس در واکنش به تنش حرارتی و شرایط شبیه‌سازی دستگاه گوارش، همچنین خاصیت تجمع و آبگریزی سطح سلول ...  بیشتر

2. بازدهی استخراج بتا-دی-‌گلوکان از ضایعات قارچ دکمه‌ای (آگاریکوس بیسپوروس) و توانایی آن در جذب آفلاتوکسین B1

صفیه رجب‌زاده شاندیز؛ سید مهدی زیارت نیا؛ ابوالفضل پهلوانلو؛ محبوبه سرابی جماب

دوره 8، شماره 4 ، زمستان 1398، ، صفحه 314-325

http://dx.doi.org/10.22101/JRIFST.2019.09.17.e1037

چکیده
  بتاگلوکان‌ها در گسترۀ وسیعی از موجودات مختلف ازجمله مخمر، قارچ‌، باکتری‌، جلبک‌، جو و جو دوسر یافت می‌شود و اثرات بیولوژیکی متنوعی را از خود نشان می‌دهند. بتاگلوکان‌ها از پیوند بتا‌گلوکوزیدی واحدهای D-گلوکز به یکدیگر تشکیل‌ شده‌اند. توانایی جذب سموم قارچی ازجمله آفلاتوکسین‌ها توسط بتاگلوکان در سال‌های اخیر بسیار موردتوجه ...  بیشتر