بیوفیزیک مواد غذایی
افزایش مدت زمان ماندگاری نُقل ازطریق اصلاح رطوبت نسبی ظرف نگهداری: مطالعۀ ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و بافتی

فاطمه آذری‌کیا؛ سامان آبدانان مهدی‌زاده

دوره 11، شماره 3 ، آذر 1401، ، صفحه 233-246

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2022.306907.1279

چکیده
  خشک‌شدن نُقل بر ویژگی‌های بافتی آن تأثیر منفی دارد که این روند می‌تواند با افزایش میزان رطوبت نسبی اتمسفر ظرف نگهداری مرتفع گردد. در این تحقیق، از ترکیب شربت گلوکز و نمک طعام در نسبت‌های مختلف (8:1، 4:1 و 2:1) به‌عنوان ترکیب اصلاح‌کنندۀ رطوبت نسبی جهت جلوگیری از سفت‌شدن نُقل استفاده شد. تأثیر این اصلاح‌کننده‌های رطوبت نسبی بر میزان ...  بیشتر

به‌کارگیری تبدیل موجک تصویر برای درجه‌بندی کیفی چای سبز به کمک الگوریتم‌های فراابتکاری

عادل بخشی پور؛ حماد ذرعی فروش؛ ایرج باقری

دوره 8، شماره 2 ، تیر 1398، ، صفحه 189-200

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2019.07.22.827

چکیده
  این مطالعه با هدف بررسی بهترین مشخصه‌های استخراج‌شده از تصاویر برای تعیین بهترین روش طبقه‌بندی کیفی چای سبز توسط الگوریتم‌های فراابتکاری انجام شد. 5 طبقۀ مختلف چای سبز مطابق با استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران ارزیابی شدند. پس از دریافت تصاویر گروه‌های مختلف چای سبز در رایانه، تعداد 6 بلوک تصویر مربعی از هرکدام از تصاویر رنگی ...  بیشتر

تأثیر افزودن کازئینات سدیم و آنزیم ترانس‌گلوتامیناز میکروبی بر خواص رئولوژیکی، فیزیکی و حسی نان بدون گلوتن بر پایۀ آرد ذرت

نساء صفوی؛ مهدی قره خانی

دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 365-376

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2019.02.23.742

چکیده
  بیماری سلیاک یک اختلال شایع خود‌ایمنی است که با دریافت گلوتن برانگیخته می‌شود. در این مطالعه آرد ذرت به‌عنوان آرد فاقد ‌گلوتن مورداستفاده قرار گرفت لذا به‌‌منظور تقلید ویژگی‌های گلوتن، استفاده از آنزیم‌هایی با قابلیت تشکیل پیوند عرضی مانند ترانس‌‌گلوتامیناز میکروبی در سطوح (0، 0/75 و 1/5 درصد) همراه با کازئینات ‌سدیم در سطوح (0، ...  بیشتر

بررسی اثر دما و سرعت جریان هوا بر برخی از ویژگی‌های برش‌های گلابی در طول فرایند خشک‌شدن و استفاده از پردازش تصویر

یونس خورشیدی؛ داود کلانتری؛ علی اصغری

دوره 6، شماره 1 ، خرداد 1396، ، صفحه 87-102

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2017.05.22.617

چکیده
  خشک‌کردن محصولات کشاورزی یکی از مهم‌ترین فرایندها برای نگهداری طولانی‌مدت این محصولات می‌باشد. لذا در پژوهش حاضر، اثر پارامترهای دما و سرعت جریان هوا بر تغییرات رنگ، چروکیدگی و pH برش‏های نازک گلابی رقم درگزی با قطر متوسط 60 میلی‌متر و ضخامت 5 میلی‌متر در حین خشک‌شدن مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش‌ها در 4 سطح دمای هوای خشک‌کن 50، ...  بیشتر

تعیین میانگین مساحت چغندرقند با استفاده از روش پردازش تصویر دیجیتال و بررسی همبستگی آن با فاکتورهای کیفیت تکنولوژی

احمد بهادربیگی؛ مسعود هنرور؛ کیوان انصاری؛ محمد عرفان بهرامی

دوره 5، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 15-26

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2016.06.01.512

چکیده
  چغندرقند به عنوان یک گیاه صنعتی و استراتژیک، یکی از اصلی‌ترین منابع تولید شکر در ایران و جهان محسوب می‌شود. تحقیق حاضر در طول یک دوره بهره‌برداری در سال 1392 بر روی چغندرهای قند ارسالی به کارخانه قند همدان صورت گرفت. تصاویری از سطح چغندرهای نمونه‌گیری شده با استفاده از یک دستگاه پویشگر رومیزی تهیه و به کمک الگوریتم طراحی‌شده در نرم‌افزار ...  بیشتر

اثر پوشش خوراکی ژلاتین حاوی آنتی‌اکسیدان بر ویژگی‌های سختی و مؤلفه‌های رنگی پسته‌ی برشته‌ شده

سارا خشنودی‌نیا؛ ناصر صداقت؛ غلامحسین رادمرد قدیری

دوره 2، شماره 4 ، اسفند 1392، ، صفحه 295-310

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2014.03.01.241

چکیده
  هدف از این پژوهش، بررسی پوشش‌خوراکی ژلاتین حاوی آنتی‌اکسیدان اسیدآسکوربیک (1 درصد وزنی/ حجمی) و پروپیل‌گالات (100 پی‌پی‌ام) بر میزان رطوبت، سختی و رنگ پسته‌ی برشته‌ بود. بعد از پوشش‌دهی پسته‌ها بسته‌بندی و در شرایط دمایی تسریع‌شده (35 و 50 درجه‌ی سانتی‌گراد) به ‌مدت سه ماه نگهداری شدند. آزمون‌های سنجش بافت (سختی)، رنگ (پردازش تصویر) ...  بیشتر