ریز پوشانی مواد غذایی
آماده‌سازی نانولیپوزوم‌های حامل فیکوبیلی‌پروتئین مستخرج از جلبک قرمز با پوشش پلی‌مری کیتوزان: ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی

امیر حق دوست؛ لیلا گلستان؛ مریم حسنی؛ مصطفی شهیدی نوقابی؛ سیداحمد شهیدی

دوره 11، شماره 2 ، شهریور 1401، ، صفحه 109-122

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2021.299415.1270

چکیده
  درون‌پوشانی مواد در نانولیپوزوم‌ها می‌تواند به‌عنوان یک سیستم حامل محافظتی از ترکیبات زیست‌فعال طی فراوری و نگهداری در شرایط مختلف مورد استفاده قرار گیرد. فیکوبیلی‌پروتئین‌های مستخرج از جلبک‌ها با دارابودن ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی، ضدمیکروبی، ضدسرطانی و ضدالتهابی می‌توانند جهت تولید مواد اولیۀ غذاهای فراسودمند مورد استفاده ...  بیشتر

بهبود پایداری و قابلیت زیست‌دسترسی ویتامین D3 در ساختار نانونیوزوم‌های طراحی‌شده با سورفاکتانت‌های مختلف

حمیده مقامی کیا؛ وحید حکیم‌زاده؛ اکرم آریان فر؛ قدیر رجب‌زاده؛ مصطفی شهیدی نوقابی

دوره 10، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 249-260

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2020.254761.1195

چکیده
  باتوجه‌به ارزش بالای تغذیه‌ای ویتامین D3 و ازطرفی ناپایداری آن در شرایط مختلف محیطی و فراوری، لزوم حفظ آن ازطریق تکنیک‌هایی مانند ریزپوشانی طی مغذی‌کردن مواد خوراکی با آن حس می‌شود. در این مطالعه ویتامین D3 در ساختار نیوزوم‌های بر پایۀ سورفاکتانت‌های مختلف (اسپن 60، توئین 20 و 80) و کلسترول با نسبت‌های (80:20 و 60:40 وزنی/وزنی) با استفاده ...  بیشتر

بهینه‌سازی فرمولاسیون شکلات شیری غنی‌شده با روغن دانۀ چیا، ویتامین D3 و کلسیم به روش سطح پاسخ

بی بی مرضیه رضوی زاده؛ مصطفی شهیدی نوقابی؛ سمیرا یگانه زاد؛ سحر هاشمی

دوره 10، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 29-42

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2020.226037.1163

چکیده
  در این پژوهش بهینه‌‎یابی فرمولاسیون شکلات غنی‌‎شده با روغن چیا به‌‎عنوان منبع امگا-3، ویتامین D3 و کلسیم به روش سطح پاسخ مطالعه گردید. براین‌‎اساس مقادیر متفاوت کلسیم (60، 95 و 130 میلی‌‎گرم)، ویتامین D3 (0/75 ،0/5 و 1 میکروگرم) و روغن چیا (1، 3 و 5 میلی‌گرم) در 20 فرمولاسیون به شکلات افزوده شدند و سپس ویژگی‌های حسی شکلات‌های غنی‌شده ...  بیشتر

بهینه‌یابی آزمایشگاهی زاویۀ آیینه‌های جانبی یک خوراک‌پز خورشیدی با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)

حسین زمانی؛ مصطفی شهیدی نوقابی؛ مجتبی مأموریان

دوره 5، شماره 3 ، آذر 1395، ، صفحه 291-302

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2016.12.19.536

چکیده
  باتوجه‌به اهمیت گسترش استفاده از انرژی‌های پاک و بخصوص انرژی خورشید، در این پژوهش یک خوراک‌پز خورشیدی طراحی، ساخته و عملکرد آن به روش آزمایشگاهی از لحاظ تأثیر هم‌زمان زاویۀ آیینه‌های جانبی و زمان کاری بر مقدار انرژی جذب‌شده، براساس مدل سطح پاسخ بررسی شد. مقدار کل تابش خورشید به‌عنوان معیاری از انرژی ورودی و افزایش دمای آب داخل ...  بیشتر

مدلسازی شار تراوه فرآیند اولترافیلتراسیون شیر تحت شرایط عملیاتی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی مختلف به روش نرو-فازی

مهناز شهیدی نوقابی؛ سید محمدعلی رضوی؛ مصطفی شهیدی نوقابی

دوره 3، شماره 3 ، آبان 1393، ، صفحه 283-296

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2014.10.23.337

چکیده
  در این تحقیق از سیستم استنتاج فازی (ANFIS) جهت پیشگویی شار تراوه به عنوان تابعی از عوامل فیزیکوشیمیایی و پارامتر‌های عملیاتی در طی اولترافیلتراسیون شیر استفاده شده است. برای انجام آزمایشات از یک سیستم پایلوتی اولترافیلتراسیون مجهز به مدول فیبر توخالی با غشاء پلی‌اترسولفون و MWCO حدود 10 کیلو ‌دالتون استفاده شد و شیر با خصوصیات فیزیکو‌شیمیایی ...  بیشتر

ارزیابی زمان دور‌ریزی روغن کانولا بر اساس شاخص‌های اکسایشی طی سرخ کردن عمیق سیب زمینی

مهدی کاویانی؛ راضیه نیازمند؛ مصطفی شهیدی نوقابی

دوره 2، شماره 1 ، تیر 1392، ، صفحه 37-50

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2013.07.03.213

چکیده
  استفاده مکرر از روغن­‎های سرخ کردنی به دلیل انجام واکنش‎­های هیدرولیزی و اکسایشی پیاپی، موجب تخریب روغن شده و فراورده‎­های حاصل از این واکنش‎­ها سلامت مصرف کننده را به خطر می‎­اندازند. در این پژوهش زمان دور­ریزی روغن کانولا طی 40 ساعت سرخ کردن سیب‎­زمینی در شرایط مختلف (دماهای 150، 165 و 180 درجه سانتی‌گراد و غلظت ...  بیشتر